Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

2o ΘΕΜΑ: ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ

Επιμορφωτική δραστηριότητα για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία. Τα μαθησιακά δηλαδή οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών (εκπαιδευτικά λογισμικά ανοικτού και κλειστού τύπου, διαδίκτυο, εκπαιδευτικοί ιστοχώροι κλπ)
Σ' αυτό το χώρο θα βρίσκετε:
1. Διδακτικές προσεγγίσεις που έχουν εφαρμοστεί στη διδακτική πράξη.
2. Χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις για νέες ιδέες.
3. Κατάθεση εμπειριών και απόψεων συναδέλφων για το θέμα.
4. και οτιδήποτε στην πορεία εμπλουτίζει την προσπάθεια αυτή...
Προγραμματισμός δραστηριοτήτων 2008-09
  • Ξεκινάμε μια προσπάθεια αξιοποίησης των ΤΠΕ στη διδασκαλία και μάθηση με τους συναδέλφους, σε πρώτη φάση, που παρακολούθησαν το πρόγραμμα της επιμόρφωσης Β επιπέδου.
  • Ανταλλαγή διδακτικών προτάσεων με ΤΠΕ μεταξύ των συναδέλφων. (όσοι το επιθυμούν). Συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο για την πραγματοποίησή τους στις τάξεις τους.
  • Παρουσίαση των διδακτικών προτάσεων σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο (σχεδιασμός και υποστήριξη της παρουσίασης της διδακτικής πρότασης-σεναρίου) και σε άλλους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας κατά ομάδες σχολείων.
Παρακαλώ, αφήστε τα σχόλιά σας για το προτεινόμενο πλάνο δραστηριοτήτων.

4 σχόλια:

kikasjo είπε...

Η ανταλλαγή διδακτικών προτάσεων, διευθύνσεων από χρήσιμες ιστοσελίδες και γενικά η συζήτηση σχετικά με τη χρήση των ΤΠΕ θα βοηθήσει όλους μας στην καλύτερη ένταξη των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Γιάννης Κίκας

dimklitsin είπε...

Η πρωτοβουλία σας αυτή είναι πολύ καλή. Πιστεύω ότι πολλές ενότητες από διάφορα μαθήματα μπορούν να διδαχθούν με τη χρήση των ΤΠΕ. Ο προγραμματισμός που προτείνετε πιστεύω ότι είναι σωστός. Θα μπορούσαν να παρουσιαστούν και τα σενάρια που ετοίμασαν οι συνάδελφοι κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης β΄ επιπέδου ή να τα καταχωρήσετε στο blog σας.
Κλητσινίκος Δημήτρης 12/θ δημ.σχ.Μ.Παναγίας

konservokouti είπε...

Η πρότυπη αυτή σας κίνηση για τη δημιουργία ενός blog που έχει σχέση με τη χρήση των ΤΠΕ αλλά και διδακτικών ενοτήτων που θα μπορούν να εφαρμοστούν με τη χρήση των ΤΠΕ πιστεύω ότι είναι σωστή και άρκετά χρήσιμη . Ακόμη πιστεύω ότι και η παρουσιάσει των διδακτικών σεναρίων που έκαναν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί κατά το δεύτερο κύκλο επιμόρφωσης στο blog σας , θα ήταν κάτι ωφέλιμο για όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς .
Παπαευαγγέλου Ιωάννης 12/θ Δημ. Σχολείο Μ. Παναγίας

Σχολική Σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Χαλκιδικής είπε...

Προτείνω να ξεκινήσουμε τον κύκλο των παρουσιάσεων διδακτικών σεναρίων με μια διδασκαλία σε τάξη από εμένα (διδακτικό σενάριο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου)
Βρίσκομαι σε αναζήτηση τάξης. Θα επανέλθω με νεότερα.
Αθηνά Καλλαρά
Σχολική Σύμβουλος