Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 3ΗΣ Ε.Π. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΑΡΝΑΙΑ)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ Δ.Σ. ΟΡΜΥΛΙΑΣ
Η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων κ. Μελαχροινή Παπαρδέλη και μαθητές/τριες του σχολείου συμμετέχουν στο 10ο Φεστιβάλ με το θεατρικό έργο "Ας παίξουμε τους μεγάλους" του Αντώνη Δελώνη. Το έργο είναι μια μικρογραφία της σύγχρονης κοινωνίας μέσα από τα μάτια μια παρέας 13χρονων παιδιών που με το δικό τους τρόπο προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ 9ους ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ "ακτίς ονείρου 2009"
Ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας κ. Χρήστος Παράφορος και οι μαθητές/τριες του Δ2 συμμετέχουν στους 9ους θεατρικούς αγώνες με το θεατρικό έργο "Πλούτος" τους Αριστοφάνη. Το έργο βασίζεται στη διασκευή για παιδιά του Δημήτρη Ποταμίτη.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας συμμετείχε στο διαγωνισμό ιστοσελίδων που διοργάνωσαν οι συντελεστές του 5ο Πανελληνίου Συνεδρίου για την "αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία και μάθηση" στη Σύρο.

Η ιστοσελίδα του σχολείου απέσπασε το 4ο βραβείο πανελλαδικά.

Δημιουργός και διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο δάσκαλος του σχολείου κ. Κίκας Γιάννης.

Συντελεστές του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου της ιστοσελίδας είναι οι δάσκαλοι/ες και μαθητές/τριες του σχολείου

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου εδώ.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ο δάσκαλος κ. Πατσιαβάς Γιάννης και οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σταγίρων-Στρατονίκης δημιούργησαν ενημερωτικό έντυπο (τουριστικό Οδηγό) για τη ζωή και το έργο του μεγάλου φιλοσόφου που γεννήθηκε στα Στάγιρα.
Στο ίδιο έντυπο μας ξεναγούν και μας προσκαλούν με πολύ παραστατικό τρόπο στο "Άλσος του Αριστοτέλη" όπου παρουσιάζονται κατασκευές που ερμηνεύουν μια σειρά από ανακαλύψεις του φιλοσόφου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Η δασκάλα κ. Τζιάφα Παναγιώτα και οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄- Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σταγίρων-Στρατονίκης δημιούργησαν στο χώρο του σχολείου τους Λαογραφικό Μουσείο που αποτυπώνει την καθημερινή ζωή και τις ασχολίες των κατοίκων της περιοχής. Στην προσπάθεια αυτή είχαν συμπαραστάτες και βοηθούς τους γονείς των παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: