Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 3ΗΣ Ε.Π. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΑΡΝΑΙΑ)


ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ


Ο Σύλλογος διδασκόντων του 6θεσίου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ρόδων αποφάσισε στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2009-10 τη διεξαγωγή ενός μαθηματικού διαγωνισμού με σκοπό την ανάδειξη της πρακτικής εφαρμογής των μαθηματικών και της σύνδεσής τους με την καθημερινότητα των παιδιών.
Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η διδασκαλία των μαθηματικών προσανατολίστηκε προς αυτήν την κατεύθυνση σε όλες τις τάξεις του σχολείου.
Ο διαγωνισμός , που διεξήχθη στα τέλη της σχολικής χρονιάς , πραγματοποιήθηκε σε δυο φάσεις : το διαγωνιστικό μέρος και το κατασκευαστικό.

Στην α΄φάση τα παιδιά διαγωνίστηκαν σε ασκήσεις και προβλήματα διαβαθμισμένης δυσκολίας , προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία του συνόλου σχεδόν των μαθητών. Στη β΄φάση τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες – κατασκευές σχετικές με μαθηματικά ζητούμενα.
Η «Μέρα των Μαθηματικών» , όπως ονομάστηκε η εκδήλωση, αποδείχτηκε μια πραγματική γιορτή των μαθηματικών , καθώς η οργάνωση και ο τρόπος διεξαγωγής της δε θύμιζε σε τίποτα μια συνηθισμένη γραπτή διαδικασία. Τα παιδιά συμμετείχαν με προθυμία , συνεργάστηκαν και διασκέδασαν ιδιαίτερα στο κατασκευαστικό μέρος. Απονεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά έπαινοι συμμετοχής και βιβλία σε όσους διακρίθηκαν.
Πετύχαμε τους στόχους μας στο μεγαλύτερο μέρος και με πολλή χαρά θα το επαναλάβουμε και του χρόνου!
Μπορείτε να δείτε το εκπαιδευτικό υλικό Α΄Β΄και Γ΄τάξεων
Μπορείτε να δείτε το εκπαιδευτικό υλικό Δ΄Ε΄και ΣΤ΄τάξεων εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: