Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΑΡΕΘΟΥΣΕΙΑ 5-5-2017

Η μαθητική εκδήλωση «ΑΡΕΘΟΥΣΕΙΑ» είναι μια πρωτοβουλία των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Αρέθουσας, που στοχεύει στην πολύπλευρη  έκφραση των μαθητών/τριών μας σε δραστηριότητες αθλητικού και πολιτισμικού περιεχομένου, στα πλαίσια των εξωδιδακτικών και διαθεματικών δράσεων.

            Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δραστηριοποίηση των μαθητών/τριών μας σε διαδεδομένα και μη αθλήματα στοχεύοντας κυρίως στη χαρά της συμμετοχής και της αθλητικής εμπειρίας και όχι τη διάκριση μεταξύ μαθητών/τριών αλλά και σχολείων.
Συγκεκριμένα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Αρέθουσας οι μαθητές/τριές μας θα λάβουν μέρος σε αθλήματα όπως: Βόλεϊ, Μπάσκετ μονό 4Χ4,  χόκεϊ επί χόρτου, άλμα εις μήκος, σφαιροβολία, επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ) μονό κα. Σημειώνεται ότι δεν είναι απαραίτητο οι μαθητές/τριες να είναι καλά ειδικευμένοι στα παραπάνω αθλήματα αφού θα δοθεί περισσότερη  έμφαση στην ενεργή συμμετοχή και όχι στον στείρο ανταγωνισμό.
 Όλα τα αθλήματα θα διεξάγονται ταυτόχρονα στο χώρο της αυλής και του Γυμναστηρίου ενώ παράλληλα θα υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση που θα παίζει δυνατά μουσική, δίνοντας το χαρακτήρα νεανικής γιορτής μειώνοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Για την παραπάνω δράση απαιτείται κάποια οργανωτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών  Φυσικής Αγωγής ή και άλλων συναδέρφων των συμμετεχόντων σχολείων.
Η εκδήλωση «ΑΡΕΘΟΥΣΕΙΑ» θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου από τις 9 έως στις 13:15 με εναλλακτική ημερομηνία Δευτέρα 8 Μαΐου σε περίπτωση κακοκαιρίας.
Τα Δημοτικά του Δήμου Βόλβης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον (μετά την πρώτη γνωστοποίηση),  καλούνται να αποστείλουν με email (mail@dim-areth.thess.sch.gr) συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Η συμμετοχή στην παραπάνω εκδήλωση μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης αθλητικού περιεχομένου ή περιπάτου φροντίζοντας  παράλληλα το κάθε ένα  τον τρόπο και τα έξοδα  μετακίνησης των συμμετεχόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: